Kāpēc Dienas Bizness kļūst aizvien "dzeltenāks"? (+ ekrānšāviņš)
Publicēts 13. augustā, 2009.
Dienas Bizness ir atjaunotās Latvijas Republikas vecākais lietišķais izdevums latviešu valodā, kuru zviedru Bonnier grupa izveidoja tālajā 1992. gadā. Pateicoties galvenā redaktora Jura Paidera un viņa komandas pūlēm, kā arī zviedru investīcijām, tika izveidots sabiedrības un uzņēmēju vidū iecienīts izdevums. Laikraksts, kura viedoklī ieklausījās, kura nostāju ņēma vērā. Bet kas notiek tagad?

Pašlaik viss rāda, ka l/r "Dienas Bizness" ir pārvērties par dzelteno "Vakara Ziņu" analogu lietišķai auditorijai, jo nupat jau ir gatavs publicēt ne tikai jaunumus no Parīzes modes šova vai "Privātās Dzīves" cienīgus stāstiņus kā viens vai otrs uzņēmējs uzvedies kādā no prezentācijām. Šobrīd biznesa laikraksts "Dienas bizness", kā viss liecina, labprāt ņem un publicē arī anonīmus "melnā PR" materiālus.

Lūk, piemēram, 12.08.2009. laikraksts publicē Anonīma autora (vai redakcijas darbinieka?) materiālu ar virsrakstu "Pa pusei atklāta vēstule par ARS darbību", kurā, netaupot košas krāsas, tiek aprakstītas it kā medicīnas klīnikas ARS darbinieka sūdzības par šo iestādi. Lūk, citāts: "...Tāpat jāsaka, ka arī uzņēmuma vadība pie daudz kā no sūdzībās minētā ir tiešā veidā vainīga, īpaši pieverot acis uz sūdzībām pēc būtības un cenšoties auna spītībā noliegt visas problēmas un iet uz priekšu „pāri līķiem”. Diemžēl nākas paredzēt, ka tas var novest līdz uzņēmuma pilnai sadegšanai, pirmvēstneši redzami jau tagad."

Pilnā apjomā ar šo melnā PR meistardarbu var iepazīties Google saglabātās tīmekļa vietnes adresē, jo laikraksts, acīmredzot, ir pakļāvies medicīnas iestādes prasībai dzēst šo apmelojošo rakstu:
http://209.85.135.132/search?q=cache:dpVdJsGpAwEJ:www.db.lv/raksta_lasitajs/a/2009/08/12/Pa_pusei_atklata_vestule+db.lv+ARS&cd=1&hl=lv&ct=clnk&gl=lv

 

 


Komentāri (1)
jiep: Tagad daudzi saiti novirzas no vinu temata un raksta par ko citu..
13/08/2009 20:09
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: